1.jpg

COLOURS OF COFFEE

0
(Brak ocen)
Kategorie: EdukacjaBiznesReklama i marketing
Przedstawienie

BARISTA - EVENTS - CATERING - MOBILNY BARISTA

Kawą pasjonujemy się od lat, a na rynku kawowym istniejemy niemal od początku jego tworzenia. Bariści Colours of Coffee to prawdziwi pasjonaci kawy, którzy chętnie opowiedzą o serwowanej kawie, doradzą i zaskoczą ciekawostką, wyróżnia ich także niebywały optymizm, którym zarażają gości.Nasz zespół to czołówka baristów, którzy dbają nie tylko o wysoką jakość kawy, ale także o wygląd i estetykę serwowanego produktu. Każdy z naszych baristów oprócz podstawowych technik latte art stosuje również innowacyjne wzory na potrzeby naszych klientów, jak np. odwzorowane logo na kawie. Dodatkowo gwarantujemy oryginalną i niepowtarzalną atmosferę podczas spotkania biznesowego, konferencji, obsługi targów, imprezy firmowej, czy też prywatnego przyjęcia.

SZKOŁA BARISTÓW COLOURS OF COFFEE

Dodatkowym atutem, który świadczy o najwyższym poziomie naszych baristów jest Szkoła Baristów Colours Of Coffee, która od lat kształci zarówno pasjonatów kawy, jak i doszkala profesjonalistów. Niezależnie, obiektywnie i rzetelnie - słowem: NAJLEPIEJ W POLSCE! Sprawdź nas!

WARSZTATY KUNSZTU BARISTY

To nasza propozycja na urozmaicenie konferencji, imprezy firmowej czy też prywatnego przyjęcia. Dzięki naszym doświadczonym baristom, którzy na co dzień prowadzą szkolenia z zakresu wiedzy kawowej, dowiesz się wielu ciekawych szczegółów na temat kawy oraz sposobów jej prawidłowego przyrządzania. Obejmują również bogatą część teoretyczną i praktyczną:

ALTERNATYWNE METODY PARZENIA KAWY - chemex, aeropress, drip, french press, syfon i inne

OCENA SENSORYCZNA KAW JEDNORODNYCH

CUPPING ESPRESSO – dwóch najbardziej charakterystycznych nurtów w tym sektorze

MLEKO - zapoznanie się z właściwymi parametrami, odpowiednim przygotowaniem, spienianiem oraz połączeniem z kawą

WARSZTAT TECHNIK LATTE ART – omówienie technik tworzenia wzorów na powierzchni kawy (free pour, etching, wykorzystanie polewy czekoladowej, barwników spożywczych, techniki łączone); tworzenie podstawowych wzorów - serce, rozeta, tulipan oraz wariacje stylów latte art podczas przygotowywania napojów na bazie espresso